längtan...

Nu börjar längtan efter att få träffa pappa o syster bli riktigt stor, men så kommer de oxå i morrn kväll. Jag e så glad, så glad, chåååklaaaad!
Jag o syster kommer tillbringa några timmar på långfredan på ULLARED! Ska se ifall jag kan undvara några slantar o shoppa något där eller om jag bara går med som sällskap.
Min bror kunde tyvärr ej komma över påsken eftersom han jobbar o förlorar m a s s o r med pengar på o vara ledig. Men han dyker ner hit den 22/4 istället vilket känns toppen!

Denna påsk blir inte heller sig lik, liksom mycket annat de sista året.
Påsk utan mamma - påsk u t a n mamma...
Snart har ett år gått o ett beslut har mognat inom mig.
Jag tänker ta kontakt med någon som kanske kan ge svar på hur? varför? o ifall hon har det bra... De känns som de även kan riva upp snart läkta sår men jag känner att jag måste. Måste ta chansen att kanske få veta... 
 
Tänk om hon ser min lilla guldklimp växa, ger henne de otroliga lugn o den trygghet o glädje hon besitter.
Ingenting är ju säkert vid såna "sittningar" men de e ju värt ett försök. Tänk om de lyckas!? Tänk om hon får fram en hälsning...de skulle göra min dag obetalbart bra o funderingarna kanske skulle försvinna! De där funderingarna som liggar o gnager i bakhuvet rätt ofta. Oftare nu när årsdagen närmar sig...

Hon kanske e en ängel nu som vakar över mig/oss.

Mamma?

De som samtidigt skrämmer mig lite e ifall allt annat som berättas om ens tidigare liv o nutid stämmer...tänk om de berättas något man kanske inte vill veta om ens framtid? Vet ej hur sånt här går till, har varit o är väl fortfarande rätt skeptisk till de hela men har iaf beslutat mig för detta - kan ju få en att öppna ögonen o sinnet för att de faktiskt finns en värld utanför den jag lever i idag. De kanske e ödet som styr vårt liv...något som jag vägrat tro på hela mitt liv.
-Mitt liv e inte förbestämt, de e slumpen som gör'et!
Min man tror på ödet o många andra med honom, han säger att de e ödet som styr slumpen....hmmm... Vi får väl se ifall jag ändrar mig :)

På påskdagen e de så dags för dop av min lilla groda EMMY Isabelle, klänningen e upphängd - behöver bara strykas innan den ska tas på.
Idag kommer prästen hit för dopsamtal - misstänker att vi får veta hur de ska gå till de hela eftersom dopet är mitt i ordinarie gudstjänst. Syster tillika gudmor kommer få äran att bära fram den lilla odågan :)

Over and out för denna gång.
Blev ju ett rätt långt inlägg detta men de va väl kanske behövligt eftersom de va ett tag sen jag bajsade ur mig nåt här på bloggen.


Puss o kram o GLAD PÅSK!


snart sommar o jag längtar efter grillat!

Snart drar grillsäsongen igång, för oss får de nog bli så fort vi kan komma ut på baksidan, grillen tinat fram under snömassorna o tempen står på stadiga plusgrader.
Längtar efter världens goaste potatissallad - välsmakande, vacker o fräsch - här får ni recept!

En förpackning ruccola
Lagom dos kokt, oskalad potatis till det, skuret i lagom stora bitar
½-1 rödlök
En liten burk majs
Fetaost
Soltorkade tomater
En rejäl näve valnötter, handkramade
Olja från tomaterna
Salt o Peppar



för er som gillar det så gör sig svarta oliver alldeles utmärkt i denna sallad :)

I syfte att skada...

Jag har idag för första gången i mitt liv sparkat ett djur i syfte att skada det verkligt illa. "Vår (utom)huskatt" hade hoppat in i vagnen där mumsan ligger o sover. Stod över hennes ansikte o trampade runt för att boa-in sig... Kastade mig ut, katten hoppade ur vagnen o jag sparkade. Jag sparkade de hårdaste jag kunde, träffade sidan på kroppen på den...den sprang iväg - den ska dö.
Fan vad arg, rädd o elak jag blev, M tar o avslutar den så fort han får tag i den.


meningslöst dravel

Va på information hos tandläkaren igår med Mumsan.
Informationen som gavs ut va mycke, tråkig o alldeles för långt fram i tiden för vår del kände jag.
Inte fasen vill jag eller har jag nån nytta av att nu få veta att min lillstumpa inte ska äta vissa godissorter, att man ska passa sig för o ge saft i flaskan o se en massa bilder på förstörda tänder på en 5-åring!
Hennes första riktiga besök hos käftis blir inte förrän hon e 3 år gammal.
O vi har inga planer på o börja mata henne med varken godis eller saft på en låååång tid framåt.
Med första barnet e de ju rätt enkelt eftersom de inte har nå större syskon att ta efter o vilja ha likadant som.
De va som de brukar va med info från tandläkaren - en massa skrämselpropaganda mot socker i alla dess former så som yougurt, godis, saft, läsk, torkad frukt, mat med sitt dolda socker m.m.


Så ska aldrig mina barns tänder se ut, så de så! *stampar bestämt ner foten*


De bästa va väl att min lillälskling fick sig en tandborste, så nu ska vi börja öva lite grann emellanåt :)

RSS 2.0